Blagosloven je svako među nama, koji ima prijatelja koji ga može ohrabriti kad mu je teško, ko može da ga sasluša, izanalizira problem i pruži neko razumno rešenje.

Kad god nam je teško, utešno je imati takvu osobu, koja će nas ohrabriti, ali ne lažnim nadama, već zato što vidi nešto što mi više ne vidimo kad nam je teško.

Takvu izvanrednu pomoć i podršku ne može pružiti cinična osoba, koja u svemu vidi loše namere, rasulo i raspadanje. Takvu podršku ne može pružiti ni dobra osoba, koja ipak nema znanje jedne izuzetne filozofije življenja, koja u hrišćanstvu postoji od samog osnivanja, ali je nismo znali dovoljno dobro upotrebiti. 

Pretpostavljam da svi uviđate da živimo u jako negativnom okruženju. Svakoga dana slušamo loše vesti, u svakodnevnom životu se oko nas događaju razne nesreće, nevolje i bolesti. Mnogi ostaju bez posla i bore se da prežive. Gotovo da je nemoguće teško sedeti sa prijateljima i deliti neke dobre planove, pozitivne ideje i radovati se.

Jednom rečju, na ovim prostorima vlada EPIDEMIJA NEGATIVNOG RAZMIŠLJANJA. 

Zato vas pozivam ; HAJDE DA PREKINEMO OVU EPIDEMIJU. 

Ne mogu vam obećati da će to biti lak posao, ali može biti jako zabavan i moguće je naučiti puno toga. Probaću sa vama podeliti ono što sam i sama prikupila sa raznih izvora. 

 

SNAGA LJUDSKE MISLI 

Znali mi to ili ne, priznavali ili ne, ljudske misli imaju veliku snagu. Čak toliku, da mnogi stručnjaci iz te oblasto govore da su okolnosti koje nas okružuju proizvod naših misli. Onako kako sada živimo, kažu da je rezultat onoga što smo podsvesno i svesno priželjkivali dobrim nadanjima i destruktivnim strahovima.

daću vam maleni dokaz o uticaju naših misli na svakodnevicu. Dovoljna je da jednoj stvarno lošoj misli dopustimo da uđe u naš um. Za njom će doći čitava gomila sličnih misli i ubrzo ćemo shvatiti da nam je dan upropašćen ili da smo skliznuli u depresiju. Sve kreće tako bezazleno.

Ono što niste znali do sada ili niste bili sasvim sigurni, jeste da svaki čovek ima KONTROLU NAD SVOJIM MISLIMA.

Mi možemo sami odlučiti  da li ćemo odabrati da nas vode loše ili dobre misli. Odluka je samo na nama. Ako odaberemo loše misli uglavnom ćemo optužiti druge ljude ili okolnosti što smo mrzovoljni i bez vere u budućnost. Bez obzira koliko se zavaravali i lagali sebe i druge, odgovornost je na nama. SAMI SMO REŠILI PRATITI NEGATIVNE MISLI